top of page

«Важлива і цінна допомога», - бійці оцінили форму для розвідників, яку передала «Українська команда»



Волонтерський штаб «Українська команда» передав одному з підрозділів 130-го батальйону територіальної оборони міста Києва комплекти нової зимової форми для розвідників. Військові надіслали відео, в якому назвали допомогу волонтерів вважливою і цінною, що допоможе більш ефективно нищити окупантів.


«Наші друзі з Волонтерського штабу «Українська команда» передали нашому підрозділу – група Гюрзи 130-го батальйону територіальної оборони – комплекти нової розвідувальної форми найвищого, 7-го рівня утеплення. Завдяки цим комплектам наші бійці зможуть ще більш ефективно нищити окупантів і звільняти рідну землю від рашистів. Ми дякуємо всім волонтерам «Української команди» і особисто Артуру Палатному за таку важливу і цінну для нас допомогу. Разом переможемо! Слава Україні! Смерть ворогам!» - кажуть розвідники у відео.

Розвідники отримали від «Української команди» спеціальну форму Gen III ECWCS level 7, яка виробляється для армії США і забезпечує теплову ізоляцію найвищого рівня. Ця форма зберігає тепло при морозі до - 40 градусів, навіть якщо боєць протягом тривалого часу змушений знаходитися в нерухомому стані.


Група Гюрзи – легендарний підрозділ 130-го батальйону 241-ї Окремої бригади тероборони м. Києва, який першим вийшов на кордони України в районі села Гоптівка під час звільнення Харківщини від окупантів. Це відео облетіло усі світові ЗМІ. Також брав участь у захисті Києва і звільненні Київської області.




Діяльність волонтерського штабу

bottom of page